Salon François

De Dames en Heren kapsalon van Alkmaar en omstreken

De Modelijn

> Modern > Vakmanschap > Persoonlijk > Gastvrij

Van de herfst worden we niet vrolijk. Het vooruitzicht van regen die met bakken uit de lucht komt en de dagen die korter en kouder worden: brrr, nee bedankt. Het goede nieuws? Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe haartrends!

Voor de Dames

Wil jij dit najaar een trendy kapsel? Dan ga je voor kort!

Opgeknipte kapsels zijn namelijk helemaal hot het komend seizoen. Ze hebben vloeiende lijnen die mooi op elkaar aansluiten en de pony is weer helemaal terug.

1234

De korte, trendy kapsels van komend seizoen zijn supercool. De zij- en nekpartijen zijn opvallend kort geknipt of gesneden, met een extreme precisie. Echt vakwerk, waarvoor je uiteraard bij je kapper moet zijn! De bovenlagen worden juist langer gelaten. Zo ontstaan ronde retro-vormen met een zware pony - jazeker, die is weer helemaal terug! Gaat opknippen je een beetje te ver? De ronde contouren kunnen ook een stukje zakken tot aan je kaak, voor een zwoele boblijn in dezelfde sfeer en met dezelfde trendy kenmerken.

De omschakeling van de zomer naar het najaar gaat vaak gepaard met een tintje warmer en donkerder. Kleuren als koper, chocoladebruin en kastanje blijven populair. Als haarvariant op het winterwit in de mode kun je echter ook kiezen voor ijzig platinablond, al dan niet met een spannend contrasterend kleuraccent. Het geheel wordt wat levendiger door er donkere of juist lichte accentkleuren aan toe te voegen.

 

Voor de Heren

 

Winter 2013 borduurt bij de mannen voort op de eerder ingeslagen stoere look uit de jaren 30 en 40.

Dat betekent: de zij- en achterkanten kort en een lange bovenkant. Ideaal voor verschillende stylingvarianten!

5678

Bij de mannen worden de zij- en achterkanten dit najaar in gelijke lagen flink opgeschoren met de tondeuse. Maar nog net wl zo gedekt, dat je geen huid er doorheen ziet. Het haar bovenop wordt juist op de maximale lengte gelaten, zodat je makkelijk op verschillende manieren kunt stylen; in een pompadourstijl naar achteren met behulp van de fohn, maar ook strak en plat naar achteren kammen voor een zakelijke uitstraling. De tegentred is een rebelse rock 'n roll look waarbij het haar wat nochalanter en natuurlijk valt.